Connect with us

National

Audio:Propuneri ale MAE

Published

on

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, le-a propus reprezentanţilor Biroului Electoral Central ca declaraţia pe proprie răspundere care trebuie completată de cetăţenii care votează pe liste suplimentare- adică şi cei din străinătate – să fie pusă la dispoziţie alegătorilor pe internet înainte de ziua votului şi să fie semnată în faţa preşedintelui secţiei de votare.

Pentru a corecta situaţia de duminica trecută când foarte mulţi cetăţeni români care trăiesc în străinătate au aşteptat ore întregi pentru a vota şi, în cele mai multe cazuri, nu şi-au putut exercita dreptul la vot, ministrul Corlăţean a propus şi suplimentarea numărului de cabine de vot şi a numărului de ştampile. Există şi o a treia soluţie pentru turul al doilea al prezidenţialelor în secţiile de votare din străinătate, a precizat astăzi ministrul de Externe :
[jwplayer mediaid=”110954″]
Ministerul de Externe aşteaptă decizia Biroului Electoral Central cu privire la propunerile făcute astăzi, a mai spus Titus Corlăţean.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis a i-a cerut contracandidatului său, premierului Victor Ponta să ia măsuri concrete pentru a facilita participarea la vot a românilor din străinătate, care – consideră el- au fost umiliţi duminica trecută. În plus, Iohannis i-a cerut şefului Guvernului să îi demită pe cei care se fac vinovaţi de organizarea precară a secţiilor de vot de peste hotare.

Europarlamentarul Monica Macovei, care a candidat în primul tur al alegerilor prezidenţiale, a cerut astăzi demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, pentru că- spune ea- mii de români din străinătate au fost împiedicaţi să voteze. Într-o postare pe Facebook, doamna Macovei a solicitat, între altele, suplimentarea numărului secţiilor de votare, cabinelor de vot şi ştampilelor pentru scurtarea timpului de votare, precum şi prelungirea programului secţiilor de votare din străinătate în cazul în care vor mai fi români la coadă care doresc să voteze.

 

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d