Connect with us

National

Protest SANITAS (audio)

Miniştrii susţin că salariile personalului medical nu vor scădea

Published

on

Mii de angajaţi din sistemul sanitar, membrii ai Federaţiei Sanitas, au protestat, azi, în centrul Capitalei, nemulţumiţi de preconizatele modificări legislative de ordin salarial, anunţate să intre în vigoare de la 1 ianuarie anul viitor. Acţiunea s-a încheiat, dar, între timp, a avut loc şi o nouă rundă de negocieri între reprezentanţi ai protestatarilor cu premierul şi miniştrii sănătăţii, finanţelor şi muncii. Promisiunea cu care au ieşit de la discuţii, susţine, preşedintele Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu, este că niciun angajat din sănătate nu va pierde vreun ban din ce a avut până acum :

Liderul sindical mai spune că nerezolvarea doleanţelor va duce la continuarea demersurilor pentru declanşarea grevei generale în sistemul de sănătate.

Miniştrii Sănătăţii şi de Finanţe susţin că salariile personalului medical nu vor scădea. Florin Bodog şi Ionuţ Mişa subliniază, însă, că politica Guvernului prevede creşterea salariilor medicilor şi asistentelor medicale fără a neglija şi celelalte categorii profesionale care îşi desfăşoară activitatea în domeniu. Are detalii redactorul nostru, Alina Stănuţă: