Connect with us

National

UPDATE. Proteste în Educație: ”De luni, părinții să țină copiii acasă!”

Published

on

Liderul Federației ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că sindicaliștii din educație au decis intrarea în grevă general, de luni, 22 mai, și că doar o minune ar putea schimba situația, după întâlnirea care va avea loc, la ora 13.00, pe tema revendicărilor: „Am hotărât intrarea în grevă generală. Aștept minunea, prin care, azi, la ora 13.00, premierul să aibă curajul unei asumări politice și să ducă la îndeplinire toate acele revendicări înaintate, încă din decembrie. Soluția e la îndemâna lui și a ministrului de Finanțe. Există o grilă de salarizare, negociată cu ministrul Educației, care stă pe masa ministrului Muncii. Miniștrii Muncii și Finanțelor pot să ia decizia așteptată. Indiferent de ce discuții vor fi azi, nu avem niciun motiv, care să conducă la stoparea acțiunilor de protest. De luni, părinții să țină copiii acasă! Toții colegii noștri, care au fost de acord cu greva, nu vor presta nicio activitate. Nu mai putem accepta această situație”, a declarat Marius Nistor.

Liderii sindicatelor au anunțat că opresc complet activitatea, din 22 mai, până când Guvernul decide majorarea salariilor. Ministrul Ligia Deca a declarat că susține revendicările profesorilor și că reprezentanții coaliției își vor ține promisiunea și vor majora salariile profesorilor.

Este prima grevă generală, care se declanşează la final de an şcolar, iar Evaluarea Națională și Bacalaureatul ar putea fi decalate, la fel și examenele organizate de universități. Ultima grevă generală în învățământ a avut loc în urmă cu18 ani.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: