Connect with us

International

Proteste la Moscova

Împotriva creșterii vârstei de pensionare

Published

on

Zeci de mii de ruși au participat la acțiuni de protest organizate de Partidul Comuniștilor împotriva intenției autorităților de a crește vârsta de pensionare. Controversata reformă a pensiilor prevede o creștere treptată a vârstei de pensionare, la 63 de ani pentru femei și 65 pentru bărbați, față de 55 și 60 de ani, în prezent.

La Moscova, manifestanții au scandat lozinci împotriva reformei pensiilor, inițiată de Executivul rus, în urmă cu două luni. „Un Nu hotărât genocidului pensiilor”, „Nu vrem să plătim pentru greșelile funcționarilor”, „55 de ani și niciun minut mai mult” se putea citi pe pancartele aduse în stradă de manifestanți.

Cabinetul rus a  trimis  în Parlament un proiect de lege în vederea creșterii treptate a vârstei de pensionare de la 60 la 65 de ani în cazul bărbaților și de la 55 la 63 de ani în cazul femeilor. Inițiativa a creat nemulțumiri în rândul rușilor, iar popularitatea președintelui Putin a început să scadă.

Liderul de la Kremlin  a fost nevoit să intervină miercurea trecută cu  un discurs televizat în care a  explicat de ce este necesară o reformă a pensiilor.

Ca să mai înmoaie inima electoratului rus, mai ales că pe 9 septembrie se organizează alegeri la nivel local și regional,Vladimir Putin a promis măsuri de relaxare în implementarea reformei.

Astfel, femeile se vor putea pensiona la 60 de ani și nu la 63 cum era prevăzut. Femeile pot ieși și mai devreme dacă au mai mulți copii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: tvr.ro

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: