DE ACTUALITATE

Proteste la Spitalul Județean de Urgență din Craiova (galerie foto)

Sute de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova – medici, asistenţi, infirmieri, brancardieri etc – s-au adunat marţi dimineaţa în curtea unităţii medicale, pentru a doua zi consecutiv, protestând faţă de scăderea veniturilor după aplicarea noii legi a salarizării.

Angajaţii SJU Craiova au venit marţi la protest cu fluturaşii de salarii pentru a demonstra că le-au scăzut veniturile, precum şi cu zeci de pancarte cu mesaje printre care „Grevă”, „Vrem salariul legal”, „Sănătatea voastră, în mâinile noastre”, „Dispreţul vostru, protestul nostrum”, „Vrem lege, nu fărădelege”, „Voi în hibernare, noi peste hotare”, „Demnitate pentru sănătate”.

Conducerea SJU Craiova susţine că sporurile se acordă între un nivel minim şi unul maxim, însă nu mai mult de 30% din bugetul alocat pentru sporuri de Ministerul Sănătăţii, în subordinea căruia se află spitalul. Potrivit conducerii SJU Craiova, Ministerul Sănătăţii a repartizat pentru acest spital, care este cel mai mare din ţară, un procent de 25%, iar în momentul în care s-a calculat valoarea sporurilor pe care trebuia să le acorde la nivel minim, acestea au depăşit fondul alocat cu 1,1 milioane lei, motiv pentru care s-au operat tăieri de la orele de sâmbăta şi duminica şi din sporurile de gărzi ale medicilor, pentru a se încadra în procentul de 25% alocat de minister. (agerpres.ro)

Foto: Alin Cârțână

%d blogeri au apreciat: