Connect with us

International

Proteste și violențe cu ocazia zilei de 1 mai (audio)

Poliţia franceză a reţinut 200 de protestatari

Published

on

Poliţia franceză a reţinut 200 de protestatari de extremă stânga în urma violenţelor de la Paris, care au deturnat demonstraţiile sindicale tradiţionale de 1 mai.

Potrivit France Presse, aproximativ 1.200 de persoane mascate, membri ai mişcării radicale „blacks blocs” au incendiat maşini şi au vandalizat magazine în centrul capitalei, în timp ce 55.000 de oameni manifestau pentru drepturi sociale.

Poliţia a răspuns cu grenade lacrimogene şi tunuri de apă pentru a-i dispersa pe violenţi. Patru persoane, inclusiv un poliţist au fost rănite uşor. Purtătorul de cuvânt al guvernului i-a calificat drept duşmani ai democraţiei pe cei care protestează din spatele măştilor.

Manifestări de 1 mai şi în Spania în peste 70 de oraşe. Demonstraţii au cerut salarii mai mari, locuri de muncă mai bune şi pensii decente. Unul din liderii sindicatelor oreganizatoare susţine că redresarea economică trebuie să se regăsească şi în bunăstarea oamenilor.

Potrivit corespondentului la Madrid, Annamaria Damian, sindicatele au avertizat patronatele că negocierile din acest ani vor fi mai dure, iar una din revendicări se referă la firmele care angajează oameni cu salarii mai mici decât cele prevăzute de contractele colective pe ramură.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d