Connect with us

National

PSD cere revocarea lui Niculae Bădălău din funcţia de membru şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi

Published

on

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, a anunţat că social-democraţii au depus, astăzi, către birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, o solicitare pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău, suspectat de DNA de dare de mită, deoarece nu a existat o demisie a acestuia: „Considerăm că este cea mai rapidă formulă prin care credibilitatea Curţii de Conturi nu va fi afectată. Dar, pentru că nu am văzut o reacţie asupra demisiei, am decis depunerea acestei solicitări, pentru procedura de revocare a domnului Bădălău din funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi”.

Chestionat despre demersul similar al USR, în ceea ce priveşte revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău, Oprea a precizat că este o acţiune demagogică, deoarece USR are primari sau oameni în funcţii publice, cu probleme de integritate sau penale, însă îi protejează, uitând de „Fără penali în funcţii publice”.

Fostul senator PSD, Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, care a fost reţinut de DNA, pentru dare de mită şi trafic de influenţă, a fost arestat preventiv, astăzi, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Instanţa a admis propunerea DNA de arestare preventivă a lui Niculae Bădălău, măsura fiind dispusă pentru 30 de zile.