Connect with us

Regional

Racii oltenești, vedeta bucatelor de la „Dolju-n bucate”

Published

on

O nouă ediție a proiectului „Dolju-n bucate” va avea loc, mâine, 15 mai, de la ora 13.00, la Galeriile Cromatic ale Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj. Racii oltenești reprezintă tema aleasă pentru ediția din anul acesta.

Racii sunt foarte apreciați în bucătăria oltenească, fiind un ingredient de iarnă, care dă aromă, savoare și aspect preparatelor în care sunt folosiți (saramura de raci, ciorba de raci, raci umpluți la cuptor etc.).

Din 2014 și până acum, au fost organizate ediții „Dolju-n bucate“, în colaborare cu mai multe localități din județ, Forumul de Prietenie Româno – Macedonean și Casa de Cultură „Amza Pellea“ din Băilești, Asociaţia Vlahilor din Bulgaria, asociațiile studențești de la facultățile de Litere și Horticultură, din cadrul Universității din Craiova, Asociația Studenților Basarabeni din Craiova și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.

La Craiova, evenimente „Dolju-n bucate“ au fost organizate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj în Galeriile „Cromatic“, în holul central al Universității din Craiova, la Casa Universitarilor, la Teatrul pentru copii și tineret „Colibri“, la Teatrul Național „Marin Sorescu“ și la Centrul „Constantin Brâncuși“.