Connect with us

National

Rafinăriile din România au găsit surse alternative la ţiţeiul rusesc, afirmă ministrul Energiei

Published

on

Photo by Tasos Mansour on Unsplash

Virgil Popescu spune că pe 1 octombrie Grecia va operaţionaliza conectorul de gaze către Bulgaria, fapt care plasează România într-o situaţie avantajoasă în piaţa alimentării cu gaze naturale din surse externe. Mai mult, Transgaz se va implica într-un alt proiect care vizează transportul gazelor dinspre terminalul grecesc de gaze lichefiate de la Alexandropolis.

Ambele vor avea ca efect diversificarea surselor de alimentare cu gaz nu doar pentru România, ci şi pentru statele din regiune şi preluarea gazelor din Orientul Apropiat în locul celor ruseşti.

Definitivarea conectorului trenează de câţiva ani însă, spune ministrul Energiei, de data aceasta Guvernul atenian a invitat toţi actorii regionali să fie prezenţi la operaţionalizarea proiectului, fapt care aduce certitudine în legătură cu funcţionarea sa. Finalizarea conectorului nu echivalează, însă, cu începerea livrării de gaze în acest an.

Declaraţiile au fost făcute astăzi, în cadrul Conferinţei Internaţionale a Gazelor din Bucureşti, organizată de Federaţia Patronală din Petrol şi Gaze, sub patronajul Ministerului Energiei. Virgil Popescu: