Connect with us

Regional

Râmnicu Vâlcea: a fost inaugurat cel de-al doilea parc realizat cu fonduri europene

Published

on

Miercuri, 22 februarie, Parcul Ostroveni – amplasat pe faleza Oltului în zona blocurilor ANL – a fost inaugurat în prezența a zeci de copii și a mai multor locuitori ai cartierului din sudul Râmnicului. Este cel de-al doilea parc realizat cu fonduri europene în municipiu, după Parcul Știrbei Vodă, finalizat în urmă cu un an, și va fi urmat, în aproximativ o lună, de inaugurarea unei a treia astfel de facilități de agrement, aflată în stadiu final de execuție în zona lacurilor de lângă barajul din nordul Râmnicului.

Proiectul a beneficiat de un buget de 1.775.365,17 lei, din care valoarea contribuţiei nerambursabile este de 1.739.857,87 lei, contribuția din FEDR este 1.509.060,39 lei și valoarea contribuției din bugetul național este 230.797,48 lei.

Principalele categorii de lucrări efectuate, pe o suprafață de peste 5.000 mp, au fost realizarea unei infrastructuri de alei pietonale, montarea de mobilier urban (coșuri de gunoi, cișmea, bănci, pergole), crearea de spații verzi (plantarea de arbori și de gazon, montarea unui sistem de irigare automatizat cu aspersoare telescopice), iar printre dotările noului parc se numără un loc de joacă pentru copii (incluzând printre altele o tiroliană, echipamente de fitness și o instalație pentru persoane cu dizabilități), grup sanitar, sistem de iluminat cu corpuri LED, dar și o rețea de camere video mobile de mare rezoluție cu sistem anti-vandalism.

ULTIMA ORĂ

National6 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional8 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional9 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional9 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional9 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional9 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National14 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON