Connect with us

Regional

Râmnicu Vâlcea intră în competiţia pentru participarea la Misiunea „100 de Oraşe Inteligente şi Neutre Climatic”

Published

on

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a intrat în faza finală a selecţiei pentru participarea la Misiunea „100 de Oraşe Inteligente şi Neutre Climatic” a Comisiei Europene, potrivit informării primite de la forul organizator. Râmnicu Vâlcea şi-a exprimat astfel intenţia de a deveni parte a unui proiect în cadrul căruia va avea posibilitatea de a lucra cu alte oraşe şi de a învăţa de la experţi ai altor unităţi administrativ-teritoriale, ai Comisiei Europene, ai diferitelor organisme financiare şi de cercetare, cele mai bune metode şi soluţii care pot fi puse în practică în vederea reducerii efectelor schimbărilor climatice şi a utilizării eficiente a resurselor naturale.

„100 de Oraşe Inteligente şi Neutre Climatic” este una dintre cele cinci misiuni ale Uniunii Europene care sprijină transformarea Europei într-un continent mai ecologic, mai sănătos, mai incluziv şi mai rezilient.

Râmnicu Vâlcea este, deja, semnatar al Formularului de Adeziune 2030 al Pactului Primarilor, prin care s-a angajat să reducă emisiile de CO2 şi eventual a altor gaze cu efect de seră cu 40%, până în anul 2030.