Connect with us

National

Răniții în exploziile de la Crevedia luptă să supraviețuiască. În continuare, ei au nevoie de sânge

Published

on

Nouă persoane, rănite în exploziile şi incendiul de la Crevedia, sunt, în prezent, intubate şi ventilate mecanic, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Trei dintre acestea se află în spitale din România, iar șase au fost transferate în străinătate. 29 de pacienţi sunt în stare medie sau uşoară, la diferite spitale din ţară. În străinătate, au fost trimişi în total 12 răniţi. Unul dintre ei se află într-o stare mai gravă, la Milano, având arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Două persoane şi-au pierdut viaţa în exploziile şi incendiile care au urmat.

Cei doi pompieri care au suferit arsuri și sunt internați, acum, la Bruxelles au un prognostic bun, iar starea lor s a îmbunătățit, după cum transmite corespondentul Bogdan Isopescu:

Răniţii în explozia de la Crevedia au nevoie de sânge, pentru a se recupera, iar medicii fac apel la oameni să meargă să doneze sînge. Mii de persoane, printre care pompieri, jandarmi sau poliţişti, au răspuns apelului. Reporterul Ancuţa Cocoroveanu a fost la centrul de donare de sînge din Bucureşti: