Connect with us

International

Raportul final în cel mai mare mister din istoria aviaţiei: dispariţia zborului Malaysia MH370

O firmă americană a reluat căutările în…

Published

on

Autorităţile din Malaysia prezintă luni, după mai bine de 4 ani, raportul final privind dispariţia zborului Kuala Lumpur-Beijing, cu 239 de persoane la bord.

Cel mai mare mister din istoria aviaţiei şi-ar putea afla răspunsul luni, când autorităţile dau publicităţii raportul privind dispariţia avionului companiei de Malaysia Airlines, deţinută de guvernul de la Kuala Lumpur. Documentul va fi prezentat în jurul orei 9:30 (ora României), dar rudele celor dispăruţi au primit deja raportul.

Acesta a fost realizat de o echipă de investigatori malaysieni, dar şi din alte state, însă puţini se aşteaptă ca raportul să conţină un răspuns concludent. Surse citate de ABC susţin că raportul are 1.500 de pagini şi nu ajunge la nicio concluzie clară.

Cursa MH370 a dispărut în drum spre Kuala Lumpur din Beijing, pe 8 martie 2014. O amplă operațiune de căutare realizată de China, Australia și Malaysia, care a costat peste 120 de milioane de euro, a luat sfârșit, fără rezultat, în ianuarie 2017.

O firmă americană a reluat căutările în 2018, folosind drone de ultimă generaţie, dar tot fără succes. Până acum, trei bucăţi din avion au fost găsite pe coastele Oceanului Indian, dar aceste fragmente nu au oferit niciun răspuns privind cauzele dispariţiei aeronavei.

sursa: stirileprotv.ro