Connect with us

Evenimente

Raritate: pasari flamingo descoperite in Delta Dunarii!

Patru flamingo în Delta Dunării! Păsările flamingo sunt o apariţie extrem de rară pentru România

Published

on

Patru păsări flamingo au fost observate şi fotografiate recent în Delta Dunării. Păsările flamingo sunt o apariţie extrem de rară pentru România şi au fost observate în cursul uneia dintre ieşirile pe teren din cadrul Expediţiei Naţionale a Societăţii Ornitologice Române.

flamingo

Păsări flamingo în Delta Dunării. Foto: Societatea Ornitologică Română

Evenimentul inedit a avut loc recent în zona Deltei Dunării: cei patru păsări flamingo au fost fotografiate pe 20 august, în cadrul unei expediţii organizate de Societatea Ornitologică Română (SOR).

Specia are răspândire în Europa, Africa şi Asia. În Europa are o distribuţie largă, predominant în bazinul Mediteranei.

În România, specia este una cu apariţie foarte rară, în special pe coastele Mării Negre sau în Delta Dunării, respectiv sistemul lagunar, dar fără a prezenta o populaţie cuibăritoare.

Păsările flamingo preferă habitatele cu întindere mare de apă de adâncime redusă, respectiv 30-50 cm, unde caută hrana în mâl, cu ajutorul ciocului.

Aceste păsări se hrănesc în special cu nevertebrate de toate genurile, pe care le filtrează cu ciocul din mâlul de pe fundul lacurilor.

Lungimea corpului este de 120-145 cm, iar anvergura aripilor este de 140-165 cm, cu o masă corporală între două şi patru kilograme.

SOR organizează încă de la înfiinţare, din 1990, tabere ornitologice şi expediţii în Delta Dunării. Anul acesta, acţiunea a avut loc în perioada 12-24 august, în două locaţii, la Maliuc şi la Vadu, mai precizează comunicatul ONG-ului.

 

%d blogeri au apreciat: