Connect with us

International

Războiul din Ucraina va dezlănţui un val fără precedent de foamete şi sărăcie – a avertizat secretarul general al Naţiunilor Unite

Published

on

Sursă imagine: President.gov.ua/CC BY 4.0

Războiul din Ucraina va dezlănţui un val fără precedent de foamete şi sărăcie – a avertizat secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, cu ocazia publicării celui de-al doilea raport ONU asupra efectelor conflictului declanşat de Rusia.

În lume se adâncesc temerile legate de consecinţele blocadei impuse de Rusia asupra porturilor ucrainene, după ce eforturile de ajungere la o înţelegere asupra unor coridoare maritime pentru exporturile de grâne nu au avut rezultate concrete. Raportul ONU susţine că războiul din Ucraina a exacerbat criza alimentară şi avertizează că vor fi implicaţii dramatice pentru coeziunea socială.

În Brazilia a avut loc o creştere rapidă a numărului de persoane care suferă de foame, în ultimii doi ani. Potrivit BBC, reţeaua Braziliană pentru Cercetare şi Securitate a Alimentelor a pus creşterea cu 73% pe seama pandemiei de coronavirus, a modificării politicilor sociale şi a agravării crizei economice.

%d blogeri au apreciat: