Connect with us

National

RCA mai scumpa cu 30%

Published

on

Asigurarea auto RCA se scumpește din ianuarie cu cel puţin 30% pentru că, în acest moment, despăgubirile ar fi mai mari decât sumele plătite de şoferi. Aşa susţin reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară, care au modificat normele de încheiere a poliţelor RCA. Societăţile de asigurări care nu cresc preţurile sunt ameninţate cu închiderea. Tarifele pentru poliţa RCA se vor modifica o singură dată pe an. În plus, costurile de intermediere, care sunt acum de până la 18%, trebuie să fie trecute în contract, pentru ca şoferii să ştie cât din valoarea asigurării ajunge la brokeri sau la companiile de asigurări. O altă modificare îi vizează pe cei care au accidente grave.

În cazul unei daune totale, compania de asigurări trebuie să ofere despăgubiri în funcţie de valoarea reală a maşinii şi nu pe baza unei grile de uzură, aşa cum se întâmpla până acum.

Şefii Autorităţii de Supraveghere Financiară spun că vor controla modul în care companiile de asigurări îşi calculează tarifele, iar dacă acestea vând poliţele la preţuri prea mici, riscă să fie închise.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: