Connect with us

International

Reacția lui Donald Trump, după ce un bărbat a intrat cu mașina în pietoni, la New York

Anterior, și prima-doamnă a SUA, Melania Trump, a…

Published

on

Președintele Donald Trump a reacționat, marți, după ce un bărbat a intrat cu o mașină închiriată în mulțimea dintr-o zonă centrală a orașului New York.

Într-un mesaj postat pe contul său de Twitter, liderul de la Casa Albă a scris: „Se pare că un alt atac comis de o persoană bolnavă psihic, a avut loc la New York. Oamenii legii urmăresc atent incidentul. NU ÎN SUA!”.

Anterior, și prima-doamnă a SUA, Melania Trump, a scris un scurt mesaj pe Twitter, în care a precizat că este alături de victime și de familiile lor.

Un bărbat a fost reținut, marți, după ce a intrat cu o mașină închiriată în bicicliștii dintr-o zonă centrală a orașului New York, după care a izbit un autobuz școlar. Guvernatorul statului și primarul metropolei au anunțat că opt persoane au murit și cel puțin 12 au fost rănite.

Totodată, Departamentul de Poliție din New York a confirmat că șoferul, un bărbat de 29 de ani, a fost reținut, după ce a fost împușcat.

Într-o conferință de presă, guvernatorul statului New York a precizat că nu există indicii care să sugereze că atacul ar fi parte dintr-un plan mai complex.

„Această strategie teroristă, pentru care jihadiștii au făcut publicitate, este să folosească lupi singuratici care să comită atacuri. Sunt informații preliminare, dar nu există indicii că ar fi vorba despre un atac mai complex, ci că este vorba despre acțiunile unui individ care n-a vrut decât să creeze durere și suferință, cât și să provoace moarte și panică”, a spus Andrew Cuomo, potrivit CNN.

Totodată, oficialii americani au anunțat că tratează incidentul ca pe un posibil act terorist. Opt persoane au murit și cel puțin 12 au ajuns, marți, la spital.

sursa: stirileprotv.ro