Connect with us

National

Reactii in Romania dupa raportul MCV

Ministrul Raluca Prună estimează că evaluarea îi permite Bucureştiului să aibă aşteptări legate de eliminarea MCV-ului în viitorul apropiat.

Published

on

               România se află pe o direcţie ascendentă în îndeplinirea obiectivelor din cadrul MCV, consideră preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului apreciază că angajamentul ţării noastre pentru consolidarea statului de drept şi independenţa justiţiei este unul ireversibil. Şi guvernul a remarcat că raportul MCV este, pentru al treilea an, pozitiv, şi consideră că România ar trebui să primească de la Comisia Europeană un termen la care se va încheia Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei. De altfel, ministrul justiţiei, Raluca Prună, estimează că evaluarea îi permite Bucureştiului să aibă aşteptări legate de eliminarea MCV-ului în viitorul apropiat:

Direcţia Naţională Anticorupţie atrage atenţia că din raportul MCV pe 2015 reiese că Parlamentul a refuzat aproximativ o treime dintre cererile formulate de instituţie privind ridicarea imunităţii unor parlamentari. Potrivit DNA, raportul MCV consemnează, de asemenea, că au fost trimişi în judecată peste 1.250 de inculpaţi, printre aceştia numărându-se un premier, foşti miniştri, parlamentari, primari, preşedinţi ai consiliilor judeţene, judecători, procurori şi o gamă largă de înalţi funcţionari. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, consideră că observaţiile formulate în raportul MCV la adresa Legislativului ar trebui să reprezinte un duş rece pentru modul în care parlamentarii au tratat uneori subiecte importante pentru bunul mers al justiţiei. El a afirmat că e nevoie de mai multă voinţă politică pentru a răspunde dorinţei legitime a cetăţenilor de a vedea un Parlament care să le reprezinte interesele.

Continue Reading

ULTIMA ORA

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

ASCULTA LIVE

%d blogeri au apreciat: