Recomandări în perioada sărbătorilor pascale

Publicat de Puiu Vulea, 17 aprilie 2025, 18:56
În contextul apropiatelor sărbători pascale, specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au transmis mai multe recomandări privind consumul de alimente și de alcool.
„Având în vedere faptul că, în zilele care urmează, vom întâmpina sărbătoarea Învierii, care, pe lângă încărcătura spirituală, vine și cu multe tradiții alimentare, pentru a vă bucura cât mai mult de zile frumoase, alături de familie și prieteni, specialiștii INSP vă transmit câteva recomandări:
Evitați consumul excesiv de alimente și alcool – moderația este cheia sănătății;
Dacă ați ținut post, reintroduceți treptat alimentele de origine animală;
Consumați zilnic legume, fructe, cereale integrale și multe lichide;
Faceți mișcare – plimbările în aer liber sunt ideale;
Recomandăm persoanelor cu boli cronice (diabet, hipertensiune, afecțiuni digestive) să nu neglijeze tratamentul prescris de către medic”.
Să ne bucurăm de tradiții cu responsabilitate, pentru noi și familia noastră – pentru o primăvară sănătoasă și plină de energie!” se arată în comunicatul INSP.