Connect with us

Evenimente

Regina Elisabeta a II-a – ultimul drum

Published

on

Ceremonialul înmormântării Reginei Elisabeta a II-a va începe, efectiv, la ora 10.44 (12.44, ora României), atunci când sicriul Reginei va părăsi Westminster Hall. Afetul de tun, pe care se află sicriul Reginei Elisabeta a II-a va fi tras cu funii de corabie, în loc de cai.

La ora 14.15, cortegiul pleacă spre Castelul Windsor, cu oprire la Wellington Arch. În acest loc, se face transferul sicriului de pe afetul de tun către o maşină specială, având în vedere că, până la castel, este o distanţă mare. Întregul traseu este lung şi va fi parcurs în aproximativ trei ore.

Poliţişti şi militari vor fi aliniaţi pe rută şi vor asigura securitatea evenimentului, iar Big Ben va suna, la fiecare minut, pentru a marca ultimul drum al Reginei Elisabeta a II-a. La fiecare cinci minute, se vor auzi salve de tun, trase din Hyde Park.

Procesiunea finală va avea loc la Castelul Windsor, aflat la o distanţă de 35 de kilometri de Londra. Înainte de înmormântare, coroana, globul şi sceptrul, de pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a vor fi înlăturate. La 21.25, ora României, Elisabeta a II-a va fi înmormântată în Capela St. George, aflată pe proprietatea castelului, aleasă, special, de familia regală britanică. Tot aici a avut loc nunta dintre prinţul Harry şi Meghan Markle, dar şi înmormântarea Prinţului Philip.

%d blogeri au apreciat: