Connect with us

Muzica si film

Regizorul Cristi Puiu, membru în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia

Published

on

Regizorul Cristi Puiu a fost desemnat să facă parte din juriul internaţional al Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia (2-12 septembrie 2020), ediţia cu numărul 77, informează un comunicat transmis, duminică, de casa de producţie Mandragora.
Alături de Cristi Puiu, din juriu mai fac parte: regizoarele şi scenaristele Veronika Franz (Austria) şi Joanna Hogg (Marea Britanie), regizorul Christian Petzold (Germania), scriitorul Nicola Lagioia (Italia) şi actriţa Ludivine Sagnier (Franţa), iar preşedinta juriului este celebra actriţă Cate Blanchett.

Cristi Puiu a fost distins, chiar în iarna acestui an, cu Premiul pentru cel mai Bun Regizor pentru noul său film, ‘Malmkrog’, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în cadrul secţiunii Encounters. Pelicula va rula, în avanpremieră extraordinară, pentru publicul român, în prezenţa regizorului, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), din Cluj-Napoca, pe 7 august.

Cristi Puiu a regizat ”Marfa şi banii” (2001), ”Moartea Domnului Lăzărescu” (2005), film câştigător al Premiului Un Certain Regard la Festivalul Internaţional de la Cannes, ”Aurora” (2010), ”Sieranevada” (2016), propunerea României la Premiile Oscar.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: