Connect with us

National

Reguli mai stricte de folosire a telefoanelor şi dispozitivelor mobile impuse prin noile modificări la Codul Rutier

Published

on

Regulile mai stricte de folosire a telefoanelor şi dispozitivelor mobile impuse prin noile modificări la Codul Rutier urmăresc în principal reducerea numărul de accidente provocate de şoferii care sunt ocupaţi să folosească telefonele mobile în timpul mersului.

Un studiu al Poliţiei arăta recent că aproape jumătate dintre şoferi recunosc că vorbesc la telefon, trimit mesaje, ori folosesc reţelele de socializare în timp ce conduc, iar impactul asupra capacităţii de concentrare este semnificativ.

De exemplu, o notificare pe Facebook implică 14 secunde de neatenţie, iar un răspuns pe WhatsApp înseamnă 33 de secunde de neatenţie.

Însă nu doar şoferii sunt vizaţi de noile restricţii, ci şi cei care conduc motociclete, scutere sau biciclete, a explicat la RRA, comisarul-şef de poliţie Cristian Andrieş:
În interviul acordat lui Cătălin Cârnu, specialistul de la Direcţia Rutieră a Poliţiei a explicat şi în ce condiţii şoferii pot – totuşi – folosi telefonul atunci când se află în autovehicul:
Conducătorii auto care vor încălca noua prevedere vor fi sancţionaţi cu 4 sau 5 puncte amendă. Dacă abaterea se repetă şoferul pierde dreptul de a conduce 30 de zile.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: