Connect with us

Evenimente

Repercursiunile accidentului de la mina Jilț (audio)

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ministerelor Energiei şi Muncii să vină cu măsuri concrete

Published

on

O comisie stabilită de Inspecţia Muncii cercetează evenimentul de muncă produs marţi la Societatea Complexul Energetic Oltenia, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, în urma căruia trei lucrători au decedat. Inspectorii ITM Gorj au întocmit astazi un proces-verbal de sistare a echipamentului de muncă implicat în evenimentul de muncă, în vederea efectuării unei expertize de către un expert tehnic autorizat.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ministerelor Energiei şi Muncii să vină cu măsuri concrete pînă săptămîna viitoare, după accidentul de la cariera minieră Jilţ Sud din judeţul Gorj, în care au murit trei oameni. Premierul a cerut atât sancţionarea celor vinovaţi cât şi măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de muncă:

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de reporterul RRA, Petruţa Obrejan premierul ia în calcul chiar şi remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu.

În acest caz au fost anunţate şi cîteva demisii la cariera minieră – directorul sucursalei şi-a dat demisia, iar doi şefi mai mici au fost demişi, transmite corespondentul RRA, Răzvan Stoichiţioiu. Are informaţii şi despre starea răniţilor:

Familiie celor trei mineri decedați la Cariera Jilț Sud vor beneficia de ajutoare financiare din partea angajatorului. Potrivit Contractului Colectiv de Muncă de la nivelul Complexului Energetic Oltenia, pentru familiile angajaților decedați în accidente de muncă se acordă opt salarii compensatorii, în valoare de 5.000 de lei fiecare. Astfel, valoarea totală a ajutorului financiar este de 40.000 de lei. De asemenea, Directoratul Complexului Energetic Oltenia a aprobat miercuri o hotărâre în baza căreia compania va suporta toate cheltuielile cu înmormântarea celor trei salariați. În accidentul colectiv de muncă de la Cariera Jilț Sud și-au pierdut viața trei angajați ai CEO în vârstă de 29, 38, respectiv 48 de ani.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON