Connect with us

International

Republica Moldova: De astăzi, în școli și universități, se învață online

Published

on

Noi măsuri restrictive au fost anunțate în Republica Moldova, care se confruntă cu un val puternic de Covid-19. La nivel national, a fost declarat cod roșu de alertă epidemiologică, cu 4000 de persoane infectate pe zi, anunță ministrul moldovean al sănătății, Ala Nemerenco. Ea a avertizat că numărul de infecţii ar putea creşte considerabil, într-un timp foarte scurt, putând ajunge şi la 10.000 pe zi.

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate (CNESP) a adoptat o serie de măsuri, pentru a limita răspândirea noului coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, toate şcolile de pe teritoriul țării trec în scenariu online, din 24 ianuarie, pentru următoarele două săptămâni, iar angajaţii de la stat şi privat vor trebui să muncească de acasă, cu prioritate, sau în ture.

Intrarea în spaţii închise precum centre comerciale, gări, aeroport, magazine de confecţii, parfumerii se va efectua pe baza certificatelor de vaccinare anti-COVID, excepţie făcând serviciile esenţiale – unităţile alimentare, farmaciile, unităţile medicale şi de vaccinare, băncile, casele de schimb valutar, furnizorii de servicii poştale şi de curierat. Se va reduce de la 3 la 2 numărul de persoane, care pot intra într-un anumit spaţiu, precum cele care prestează activităţi esenţiale. Activitatea în unităţile de alimentaţie publică nu va fi permisă între 22.00 – 07.00. Evenimentele private de orice fel vor fi sistate.

Ministrul moldovean al sănătății a atenţionat că noul val de coronavirus a afectat grav ţările vecine şi şi-a îndemnat concetăţenii la prudenţă.

%d blogeri au apreciat: