Connect with us

Info Trafic

Restricții de circulație din cauza ninsorilor

Din cauza ninsorii abundente și a zăpezii depuse pe carosabil, s-au impus restricții de circulație pe mai multe drumuri din țară

Published

on

Din cauza ninsorii abundente și a zăpezii depuse pe carosabil, s-au impus restricții de circulație pe mai multe drumuri din țară.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza ninsorii abundente și a zăpezii depuse pe carosabil, s-a impus restricție de circulație, astăzi, pînă la ora 15.30, pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 73A, între localitățile Râșnov și Predeal, județul Brașov, pentru a permite deszăpezirea acestui tronson de drum.

Pe DN 1 Brașov-Ploiești,  la kilometrul 147, la ieșire din localitatea Timișu de Sus, județul Brașov, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare), mai multe tiruri sunt imobilizate pe sensul de urcare, blocând acest fir. Traficul rutier se desfășoară alternativ, pe sensul de mers către Ploiești.

Ninge abundent pe DN 17 Bistrița-Vatra Dornei, în localitatea Piatra Fântânele (Pasul Tihuța), județul Bistrița-Năsăud, mai  multe autotrenuri nu pot înainta, astfel că sensul de urcare este oprit și se circulă alternativ, pe celălalt fir.

Pe DN 19 Carei-Oradea, la kilometrul 66+800 de metri, în zona localității Valea lui Mihai, județul Bihor, a avut loc un accident rutier între două autotrenuri și un autoturism, în urma căruia șoferul autoturismului a suferit răni grave, fiind evaluat medical.  Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri și se

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare și se circulă în condiții de iarnă, dar nu sunt impuse restricții de trafic, în zona montană a județelor Bacău, Bihor, Brașov, Covasna, Harghita, Neamț, Gorj, Prahova și Vrancea. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe DN7, tronsonul kilometric 216 (Călinești) – 229 (Câineni), județul Vâlcea, sunt semnalate căderi de pietre de pe versanți, nefiind înregistrate persoane rănite, ci doar pagube materiale. Traficul rutier se desfășoară îngreunat.

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanța Nord, Constanța Sud, Mangalia și Midia.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. De asemenea, recomandăm șoferilor ca înainte de a porni în călătorie, să se intereseze cu privire la starea părții carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă și să reducă viteza, folosind frâna de motor.

sursă text: politiaromana.ro

sursă foto: Nicoleta Ghisa – manager Radio România Tg Mureș

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: