Connect with us

Evenimente

Restricții în Anglia (audio)

Marea Britanie a impus azi cele mai severe restricţii de călătorie pentru şase ţări din Africa

Published

on

Marea Britanie a impus azi cele mai severe restricţii de călătorie pentru şase ţări din Africa. Este o măsură de răspuns la o nouă tulpină a coronavisrului identificată în Africa de Sud, despre care se crede că ar fi cea mai contagioasă de până acum. Există temeri şi că noua tulpină ar fi rezistentă la vaccinurile disponibile. Corespondenta RRA la Londra, Aura Neag relatează

Bursele europene s-au prăbuşit azi la deschidere, în urma apariţia noii variante de coronavirus, deosebit de contagioase în Africa de Sud. La Paris, indicele a scăzut cu 4,4%, iar Frankfurt şi Londra au pierdut peste 3 procente. France Presse notează ca pieţele asiatice au simţit şocul primele. Bursa din Tokyo a închis cu pierderi de 2,53% în revenire uşoară după scăderile de dimineaţă. Noua variantă a virusului care a primit un indice numeric provizoriu îngrijorează prin potenţialul de răspândire foarte rapidă, şi prin incertitudinea legată de eficienţa vaccinurilor actuale. Mai multe ţări europene au luat deja măsuri, prin suspendarea zborurilor din sudul Africii. Acţiunile companiilor legate de turism sau călătorii, inclusiv ale producătorilor de avioane au fost grav afectate în perioada de pandemie.

La câteva ore după ce Israelul a stabilit embargou de călătorie în mai multe ţări de pe continentul african, Ministerul Sănătăţii a anunţat că un israelian care s-a întors din Malawi a fost testat pozitiv pentru noua variantă a coronavirusului, identificată prima dată în Africa de Sud. Alţi doi israelieni care s-au întors din străinătate sunt suspectaţi că au contractat varianta puternic mutantă a coronavirusului. Potrivit Ministerului Sănătăţii, toţi trei sunt vaccinaţi şi autorităţile incearcă să găsească persoanele care ar fi putut intra în contact cu ei, ne-a transmis corespondentul RRA, Dragoş Ciocîrlan.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: