Connect with us

Regional

Restricții severe în Brașov (audio)

Municipiul Braşov ar putea intra în carantină

Published

on

Cu o incidenţă de peste şase la mia de locuitori, municipiul Braşov ar putea intra în carantină. Deocamdată restricţii severe se aplică doar la nivelul instituţiilor de învăţământ. Se închid atât şcolile, cât şi grădiniţele, cel puţin până luni, în aşteptarea unei decizii a Comitetului local pentru Situaţii de Urgenţă. Are detalii corespondentul RRA Adrian Cârneciu:

Şi în judeţul Sibiu situaţia epidemiologică este îngrijorătoare după ce în ultima perioadă s-a înregistrat o creştere alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus. În spitalele COVID toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate, iar medicii atrag atenţia că majoritatea persoanelor infectate se prezintă pentru o evaluare medicală mult prea târziu, când starea de sănătate este deja agravată. Prefectul a făcut un apel la sibieni să respecte măsurile de protecţie şi a atras atenţia că numai prin responsabilitatea şi implicarea fiecărui cetăţean va putea fi evitată o nouă carantinare zonală a Sibiului.
Între timp, a continuat şi campania de imunizare la noi în ţară. Aproape 55.000 de persoane au fost vaccinate ieri, majoritatea cu Pfizer. Cu serul de la Moderna au fost imunizate 9.000 şi aproape 6.600 cu cel de la Astra Zeneca. Au fost înregistrate 234 reacţii adverse.

%d blogeri au apreciat: