Connect with us

National

Rețea uriașă de traficanți de persoane, destructurată de polițiștii români

Published

on

Poliţiştii şi procurorii au destructurat o reţea de persoane, suspectate de trafic de migranţi, formată din cetăţeni români, bulgari, irakieni şi bengalezi. Gruparea aducea migranţii din Bulgaria, cu barca, şi îi scotea din România, spre Germania, în maşini de marfă. Fiecare persoană transportată plătea cel puţin 4.000 de euro traficanților, anunță Poliția de frontieră și DIICOT.

”La data de 12.03.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi structurilor subordinate, au pus în aplicare 33 mandate de percheziţie domiciliară, pe raza judeţelor Dolj, Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Argeş, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de migranţi şi trecere ilegală a frontierei de stat”, anunţă DIICOT.
Procurorii DIICOT anunţă că, pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Serviciilor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Dolj, Mehedinţi, Timiş şi Arad, au fost documentate 20 de transporturi, prin intermediul cărora membrii grupului au încercat să introducă şi să scoată ilegal din România aproximativ 500 de migranţi.