Sanatate & Life Style
Reteta saptamanii: Pavlova cu capsuni!
Prajitura Pavlova este un desert pe baza de bezea, creat in cinstea balerinei de origine rusa, Anna Pavlova.
Prajitura Pavlova este un desert pe baza de bezea, creat in cinstea balerinei de origine rusa, Anna Pavlova.
INGREDIENTE
250 g zahar pudra
5 albusuri
250-500 ml frisca lichida
esenta de rom
500 g capsuni proaspete
MOD DE PREPARARE
- Se bat bine albusurile cu zaharul pudra, pana se obtine o spuma tare si lucioasa.
- Se adauga esenta de rom
- Spuma obtinuta se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 150°C, pentru o ora. Dupa ce e gata bezeaua, se scoate din forma si se lasa la racit.
- Intre timp, se bate frisca si, cand este aproape gata, se pun putine capsuni date in blender, pentru culoare.
- Se orneaza bezeaua cu frisca, dupa care se orneaza cu capsuni si se baga la frigider pentru cel putin 2 ore.
sursa: retetepractice.ro