Connect with us

Regional

Reţinut pentru înşelăciune!

Un bărbat a fost reţinut de Poliţia Vâlcea. Vezi de ce.

Published

on

 

catuse

 

Polițiștii din Vâlcea au reținut un bărbat bănuit că ar fi prejudiciat 94 de persoane, cu 20.000 de euro, prin înșelăciuni cu locuri de muncă în străinătate.

La data de 4 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat un bărbat, de 27 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, bănuit de comiterea mai multor înşelăciuni.

 Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie – decembrie 2014, acesta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi înşelat 94 de persoane, promiţându-le  că le va asigura un loc de muncă în Marea Britanie și pretinzând fiecărei victime 210 euro.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 20.000 de euro.

Bărbatul a fost localizat în Spania în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliției Române, acesta făcând obiectul unei semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Ulterior, cel în cauză a fost depistat în municipiul Râmnicu Vâlcea și a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri.

Polițiștii l-au reținut pentru 24 ore și l-au introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vâlcea. Bărbatul va fi prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

 

Sursa: Poliţia Română