Connect with us

National

Reuniune de urgenta la Guvern

Întâlnirea a avut drept scop evaluarea riscurilor potenţiale la adresa cetăţenilor români, în urma atentatelor de la Paris.

Published

on

                La Bucureşti, premierul interimar Sorin Câmpeanu a avut o întâlnire cu responsabili din Ministerul de Interne şi din Ministerul de Externe, precum şi cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Prevenire şi Combaterea Terorismului. Întâlnirea a avut drept scop evaluarea riscurilor potenţiale la adresa cetăţenilor români, în urma atentatelor de la Paris. La finalul reuniunii, premierul interimar Sorin Câmpeanu a spus că autorităţile cu responsabilităţi în domeniu nu au propus modificarea nivelului de alertă teroristă. El rămâne în continuare albastru precaut. Sorin Câmpeanu a mai precizat că există şi disponibilitatea Ministerului Sănătăţii, în cazul în care va fi nevoie, având în vedere numărul mare de răniţi, de sprijin în preluarea unor pacienţi, victime ale atentatului terorist, în măsura în care va fi nevoie. De asemenea, premierul interimar a spus că deocamdată nu se confirmă prezența vreunui român printre victimele atentatelor de la Paris. Anterior și ministrul de externe, Bogdan Aurescu spusese, într-o declarație pentru Radio România, că pe lista provizorie cu victime nu sunt români:

Numeroşi lideri intenaţionali şi-au exprimat uimirea, tristeţea şi indignarea, după atentatele comise aseară, la Paris. Mesajele vin din toată lumea – Germania, Italia şi Marea Britanie, Statele Unite, Rusia şi China, Iranul, Arabia Saudită şi Turcia – au transmis condoleanţe şi au condamnat atacurile. Liderii Naţiunilor Unite, Alianţei Nord-Atlantice şi Consiliului European şi-au exprimat de asemenea solidaritatea cu Franţa în lupta contra terorismului. Autorităţile de la Paris au instituit de aseară cod roşu de alertă, la Londra şi la Berlin au fost convocate azi reuniuni de criză.