DE ACTUALITATE

Revin ninsorile!

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 11 – 24 ianuarie. Estimarea   este   realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la  Reading, Anglia.

În Oltenia, în primele zile ale ale intervalului va fi mult mai cald decât în mod obişnuit la această dată, iar media temperaturilor maxime va fi de 9…11 grade şi a celor minime de 2…3 grade. Începând cu data de 13 ianuarie, vremea va intra într-un proces de răcire, iar în intervalul 18-21 ianuarie, când va fi cel mai frig, valorile diurne nu vor mai depăşi, în medie, -4…-3 grade, iar cele nocturne vor coborî uşor sub -10 grade. Apoi, până la sfârşitul intervalului de prognoză, regimul termic va creşte treptat, spre valori apropiate de cele normale climatologic în a doua decadă a lunii ianuarie, şi se vor înregistra, în medie, 0 grade ziua şi – 8 grade noaptea.

Vor fi posibile precipitaţii aproape în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 15-20 ianuarie, atunci când vor predomina ninsorile.

 

%d blogeri au apreciat: