Connect with us

Evenimente

Revin ninsorile, gerul și viscolul!

Fenomenele vor scădea în intensitate începând de miercuri.

Published

on

Ninsorile şi vântul puternic revin, începând de mâine seară, în Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, cu intensitate mare în partea de sud, în judeţele Teleorman, Giurgiu, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între – 7 şi 3 grade iar minimele, în general, între – 14 şi – 4 grade.

Fenomenele vor scădea în intensitate începând de miercuri. Vremea va rămâne însă  rece, geroasă dimineaţa şi noaptea în mare parte din ţară. Vor mai fi ninsori slabe doar izolat, mai ales în partea de sud. La sfârşitul săptămânii viitoare în estul Transilvaniei vor fi minus 23 de grade Celsius.

Ca urmare a avertizărilor meteo, vor fi activate grupele operative şi Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul fiecărui judeţ, astfel încât să se poată interveni operativ în sprijinul populaţiei. În prima fază, sunt luate măsuri preventive în scopul protejării vieţii oamenilor.

Cetăţenii sunt rugaţi să anunţe situaţiile de urgenţă la 112 pentru ca autorităţile să poată interveni.

De asemenea, sunt rugaţi să respecte întocmai indicaţiile şi recomandările autorităţilor, pentru a evita să se pună în pericol”, se arată într-o informare a Ministerului Afacerilor Interne.