Connect with us

Evenimente

Rezultate parțiale la alegerile legislative

Niciun independent nu a intrat în viitorul parlament.

Published

on

Partidul Social Democrat a câştigat alegerile parlamentare la mare distanţă de ceilalţi competitori electorali. Sondajele la ieşirea de la urne sunt confirmate de datele Biroului Electoral Central care a numărat peste 99 la sută dintre voturile exprimate la toate secţiile din ţară şi străinătate. Un rezultat bun a obţintut şi Uniunea pentru Salvarea României, partid înfiinţat în primăvara acestui an. Așadar, viitorul parlament va fi format din reprezentanţii a şase formaţiuni politice.

La Camera Deputaţilor PSD este creditat cu 45,51%, urmat de PNL cu 20 de procente şi de USR cu 8,76%, potrivit datelor furnizate de BEC după numărarea a peste 99,5% dintre voturi. Celelalte formaţiuni care au depăşit pragul electoral sunt: UDMR cu 6,26%; ALDE cu 5,62%  şi PMP cu 5,33%.

La Senat se menţine aceeaşi ordine, iar rezultatele sunt urmatoarele: PSD, 45,73%; PNL, 20,41%; USR, 8,84%. Vor mai primi mandate de senator: UDMR, 6,26%; ALDE, 6, 05% şi PMP, 5,6%. PSD a ocupat primul loc în 36 de judeţe. UDMR a luat primul loc în patru judeţe, iar PNL în două judeţe, cu cel mai bun scor la Sibiu, peste 39%. Ar mai fi de menţionat că niciun independent din cei 44 care au intrat în cursa electorală nu a reuşit să obţină încrederea electoratului şi nu a intrat în viitorul parlament. Cel mai bun rezultat obţinut de unul dintre ei este de aproximativ 8.600 de voturi, adică 0,12%.