Connect with us

Sport

Riscam sa ratam calificarea in optimi la EURO 2016 din cauza cartonaselor!

In caz de egalitate perfecta, departajarea se va face pe baza criteriului fair-play!

Published

on

Romania risca sa piarda calificarea in optimile de finala de la EURO 2016 din cauza cartonaselor galbene primite.

In cazul in care Romania va castiga meciul cu Albania cu 1-0, iar Elvetia va pierde cu 1-2 in fata Frantei, departajarea se va face pe baza criteriului fair-play.

Romania si Elvetia vor fi la egalitate perfecta de puncte, goluri marcate si goluri primite, astfel ca se vor lua in calcul cartonasele primite.

Iar la acest capitol nu stam deloc bine dupa primele doua meciuri, in care avem 7 galbene incasate, fata de doar 4 ale elvetienilor. Astfel, Romania ar ajunge pe locul trei, iar Elvetia ar merge in optimi de pe locul doi.

Un cartonas galben este creditat de UEFA cu un punct, in timp ce un rosu valoreaza trei puncte. Echipa cu cel mai mic punctaj are astfel castig de cauza.

Daca vom invinge Albania si vom termina pe locul trei, vom sta la mana rezultatelor din celelalte grupe. Primele patru echipe din cele sase de pe locul 3 avanseaza in optimi, insa in acest moment tara noastra este pe locul 5, la egalitate perfecta cu Cehia.

In cazul in care s-ar mentine egalitatea perfecta cu Cehia, revenim din nou la criteriul cartonaselor, unde stam foarte prost. Noi avem sapte galbene, iar cehii doar doua. Si in acest caz am rata calificarea, daca rezultatele s-ar mentine.

Clasamentul locurilor 3:

1. Irlanda de Nord – 3 puncte (+1 golaveraj)
2. Slovacia – 3p (0)
3. Islanda – 1p (0) – are un meci mai putin disputat
4. Cehia 1p (-1)
5. Romania 1p (-1)
6. Suedia 1p (-1, cu mai putine goluri marcate)