Connect with us

Sport

River Plate şi Independiente, în centrul unui scandal de abuzuri sexuale

Agresiuni asupra unor juniori

Published

on

Două din cele mai de succes cluburi de fotbal din Argentina, River Plate şi Independiente sunt în centrul unui scandal de abuzuri sexuale, care inflamează fotbalul argentinian. Autorităţile au percheziţionat, ieri, Stadionul Monumental din Buenos Aires, unde River Plate joacă meciurile de acasă, după ce doi foşti angajaţi au reclamat la poliţie agresiunile comise asupra unora dintre juniorii echipei.

Scandalul a fost declanşat luna trecută de psihologul de la Independiente, care a aflat de la doi jucători adolescenţi că au fost încurajaţi să facă sex cu adulţi, în schimbul banilor, al echipamentului sportiv sau al promovării în echipă.

Procurorul care cercetează acuzaţiile a declarat că sunt şi alte cluburi implicate într-o adevărată reţea de prostituţie cu minori, căreia încearcă să-i determine amploarea. France Presse transmite că unda de şoc a atins aseară şi gimnastica din Argentina, după ce preşedintele Comitetului Olimpic naţional a anunţat că a depus plângere împotriva unui antrenor, bănuit de abuzuri sexuale împotriva sportivilor.