Connect with us

Sport

Roger Federer, legenda tenisului mondial, și-a anunțat retragerea

Published

on

Printr-o scrisoare, celebrul jucător de tenis elvețian, Roger Federer, și-a anunțat retragerea din circuitul competițional. La 41 de ani și cu 20 de titluri de Grand Slam, va participa, pentru ultima dată, la Laver Cup, turneul londonez, care se desfășoară între 23-25 septembrie.

”Pentru familia mea din tenis și nu numai, dintre toate darurile, pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului: prietenii mei, adversarii mei și, mai presus de toate, fanii, care dau viață acestui sport. 

Astăzi, vreau să împărtășesc câteva vești cu voi toți. După cum mulți dintre voi știți, în ultimii trei ani, am avut parte de provocări, sub formă de accidentări și operații. Am muncit din greu, pentru a reveni la o formă competitivă. Dar cunosc, de asemenea, capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul său pentru mine, în ultima vreme, a fost clar. Am 41 de ani. 

Am jucat mai mult de 1500 de meciuri, în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar, acum, trebuie să recunosc când este timpul să pun capăt carierei mele competiționale.

Laver Cup, de săptămâna viitoare, de la Londra va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, desigur, dar nu la Grand Slamuri sau în circuit. Este o decizie dulce-amară, pentru că îmi va lipsi tot ce mi-a oferit acest circuit. Dar, în același timp, există atât de multe lucruri de sărbătorit. 

Mă consider unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ. Am primit un talent special pentru a juca tenis și am făcut-o la un nivel pe care nu mi l-am imaginat niciodată, pentru mult mai mult timp decât am crezut vreodată că este posibil”, este mesajul lui Federer.