Connect with us

Fapt divers

Roger Federer, noua voce care oferă indicații pe Waze

Published

on

Roger Federer este noua voce disponibilă pe aplicația de navigare Waze. Tenismenul oferă indicații în engleză, franceză și germană.

Dupa o carieră în care a câștigat tot ce se putea câștiga în tenisul masculin, Roger Federer s-a retras din activitate și se orientează către alte oportunități de afaceri. Compania Google a anunțat că sportivul a devenit noua voce, care oferă indicații pe aplicația Waze.

Federer nu este doar unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile, ci și poliglot certificat. Datorită acestor abilități, el este prima voce celebră de pe Waze, care oferă indicații în nu mai puțin de trei limbi. Elvețianul, în vârstă de 41 de ani, se alătură unei serii de personalități, precum Morgan Freeman, Liam Neeson, Kevin Hart, care și-au împrumutat vocea pentru Waze. 

Pe lângă numeroasele contracte, pe care le-a avut și le are cu branduri foarte cunoscute – Uniqlo, Rolex, MercedesBenz, Gilette, Moët & Chandon, Credit Suisse sau Nike — sportivul este unul dintre preferații redactorului-șef Vogue, Anna Wintour, care obițnuia sa meargă, constant, la meciurile lui de la US Open și care a declarat, în repetate rânduri, că îl admiră profund.

La începutul anului 2023, a fost lansat un documentar, prin care a fost dezvăluit că Federer a fost, de fapt, modelul pentru una dintre cele mai apreciate instalații de artă ale anului trecut. Iar, în luna mai, anul acesta, elvețianul a fost una dintre gazdele MET Gala 2023, alături de Wintour, Dua Lipa, Michaela Coel și Penelope Cruz.