Connect with us

National

România a înregistrat, ieri, peste 100 de cazuri noi de Covid-19,

Published

on

România a înregistrat, ieri, peste 100 de cazuri noi de Covid-19, pentru prima dată după două luni în care media zilnică a fost de 40 de îmbolnăviri. 102-uă persoane au fost confirmate cu Sars Cov 2, după efectuarea a peste 27 de mii de teste.

Numărul cazurilor a început să crească din 12 iulie, şi conform graficului din analiza Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, săptămâna trecută, peste 44% dintre îmbolnăviri au fost în Bucureşti, Cluj, Iaşi, Ilfov şi Constanţa.

Conform datelor din platforma de prognoză euorpeană, se estimează că la sfârşitul lunii în România se vor înregistra până la 200 de cazuri noi pe zi.

Specialiştii spun că vaccinarea este soluţia ieşirii din această pandemie, iar autorităţile au anunţat ieri că încă peste 15 mii de persoane s-au vaccinat. Mai mult de 10 mii dintre ei au făcut prima doză, iar în acest moment, 4,7 milioane de români au schema completă de vaccinare.

În întreaga lume cresc temerile legate de răpândirea tulpinii indiene, Delta, a noului coronavirus, după o perioadă în care au fost ridicate unele restricţii.

Reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii consideră că această variantă mai contagioasă va deveni predominantă în următoarele luni.

De altfel, ultimele bilanţuri raportate în ţări de pe toate continentele arată că această mutaţie circulă rapid, iar numărul deceselor provocate de COVID 19 în lume a depăşit pragul de 4,1 milioane.

Franţa, prin vocea premierului Jean Castex, a anunţat că a intrat oficial în cel de-al patrulea val al pandemiei de coronavirus.

Autorităţile insistă că vaccinarea poate ţine în frâu boala, dar populaţia contestă în stradă unele măsuri restrictive. De la Paris transmite corespondenta RRA, Daniela Coman:


Continue Reading

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON

%d blogeri au apreciat: