Connect with us

International

România a suspendat livrarea unor loturi de ser anti-COVID

Published

on

Din cauza interesului scăzut pentru vaccinare, România a suspendat livrarea unor loturi de ser anti-COVID. În luna iunie, din șapte milioane de doze cât era previzionat să intre în țară, vor ajunge doar 2,6 milioane. Mai mult, s-a luat decizia ca în anumite centre de vaccinare să se suspende activitatea. O astfel de situație este și în județul Gorj, unde autoritățile au  retras șapte fluxuri de vaccinare din mai multe localități. Este vorba despre fluxuri de imunizare cu serurile Pfizer și Astra Zeneca din Târgu Jiu, Stoina, Tismana, Rovinari, Novaci și Bumbești-Jiu.

A fost redus și programul de lucru cu publicul în zece centre din județ. Măsurile au fost luate ca urmare a scăderii drastice a numărului persoanelor care se prezină la vaccinare. De altfel, 45% dintre centrele fixe de vaccinare anti COVID din ţară funcţionează la mai puţin de jumătate din capacitatea pe care o au, motiv pentru care programul acestora va fi redus, a anunţat şeful campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiţă a mai spus că personalul din centrele fixe va fi folosit pentru formarea de echipe mobile de vaccinare, care să meargă în localităţile rurale şi în oraşele mici pentru a imuniza populaţia. Șeful campaniei naţionale de vaccinare a atras atenţia că perspectiva unui nou val de îmbolnăviri în sezonul rece este clară, iar varianta Delta a tulpinii virale de SARS-COV-2 va fi probabil cea dominantă. De aceea, asigurarea accesului la vaccinare a populaţiei este foarte importantă.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: