Connect with us

National

România este pregătită și merită să intre în Shengen

Published

on

România este pregătită și merită să intre în Shengen, susțin antreprenorii români din comunitatea Romanian Business Leaders, într-o scrisoare deschisă transmisă ambasadorului Ţărilor de Jos.

În plus, afirmă aceștia, România este una din țările de graniță ale Uniunii Europene, care, odată cu războiul din Ucraina, și-a arătat fără dubii apartenența la valorile europene. Antreprenorii români mai arată că pierderile cauzate de staționarea mărfurilor uneori cu zilele la vămile din România spre Europa sunt de sute milioane de euro.

Nu în ultimul rând, subliniază semnatarii scrisorii, România este țara care îndeplinește condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen.

Recent, ambasadorul Ţărilor de Jos la București declara că țara sa va cântări când va avea la dispoziție, din partea Bruxelles-ului, inclusiv la nivel politic, informațiile legate de progresele făcute de București în domeniul justiției și statului de drept. Apoi, spunea diplomatul, Ţările de Jos vor lua o decizie cu privire la aderarea României la spațiul de liberă circulație. 

%d blogeri au apreciat: