Connect with us

National

„România este un un model pentru alţi membri NATO”

Published

on„România este un un model pentru alţi membri NATO”, a afirmat ieri, în Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului American diplomata Kathleen Kavalec, nominalizată pentru funcţia de ambasador al Statelor Unite la Bucureşti. Kavalec a notat faptul că România a luat poziţie faţă de agresiunea Rusiei în Ucraina, s-a alăturat sancţiunilor impuse Moscovei şi a primit pe teritoriul său refugiaţi ucraineni.

Pe de altă parte, Kathleen Kavalec a salutat faptul că România a respins tentativele Chinei de a le impune ţărilor din Europa Centrală şi de Est înţelegeri economice dezavantajoase.

În acest sens, a fost notată blocarea implementării reţelelor 5G de către companii chineze sau implicarea Beijingului în industria nucleară românească.

Diplomata propusă de preşedintele Biden pentru funcţia de ambasador la Bucureşti a mai spus şi că va colabora cu autorităţile române pentru aprofundarea relaţiilor economice cu Statele Unite şi va sprijini eforturile de combatere a corupţiei.

Ucraina a făcut progrese semnificative în fața invaziei Rusiei, dar Moscova nu trebuie să fie subestimată, a spus la București secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în conferința de presă susținută la finalul reuniunii miniștrilor de externe din cadrul alianței.

El a mai afirmat că Rusia continuă să atace orașe, civili și infrastructura critică și de aceea trebuie continuat sprijinul acordat Ucrainei:

Strategia președintelui rus, Vladimir Putin, în războiul împotriva Ucrainei nu a funcționat și nu va da roade nici de acum încolo, a afirmat și secretarul de stat american, Anthony Blinken.

El a mai spus că toate statele care fac parte din alianță și-au reafirmat susținerea față de Ucraina. Dacă NATO ar ceda față agresiunii ruse, întreaga lume s-ar confrunta cu consecințe grave, crede Antony Blinken:

%d blogeri au apreciat: