Connect with us

Evenimente

România preia, oficial, preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii (audio)

Ceremoniile încep la Ateneul Român

Published

on

România îşi începe astăzi – oficial – mandatul semestrial la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Ceremoniile încep diseară, la Ateneul Român, una dintre clădirile-simbol ale Bucureştiului. Cei mai înalţi reprezentanţi ai Instituţiilor Europene sunt pentru două zile în Capitală, iar Oana Bâlă punctează principalele momente anunţate în cadrul acestei inaugurării: 

Evenimentul de la Ateneu a impus restricţii de trafic în centrul Bucureştiului. Circulaţia rutieră este restricţionată până la ora 23 pe străzile din preajmă, parcările pot fi folosite doar pe baza permiselor de acces şi invitaţiilor, iar pentru o scurtă perioadă de timp se va restricţiona chiar şi trecerea pietonilor pe strada Episcopiei şi pe Calea Victoriei, din motive de securitate.

O demonstraţie este anunţată în aceeaşi zonă, în timpul ceremoniei, sub sloganul „Vrem Europa, nu dictatură!”. Deşi mitingul nu este autorizat de Primărie, organizaţiile neguvernamentale care l-au iniţiat spun că doresc să se manifeste în favoarea valorilor europene, pe baza dreptului la întrunire şi liberă exprimare.