Connect with us

National

România rămâne printre statele cu cele mai nesigure drumuri publice din întreaga Uniune Europeană

Published

on

România rămâne printre statele cu cele mai nesigure drumuri publice din întreaga Uniune Europeană – arată o analiză a executivului comunitar.

Pentru prima oară în ultimii ani, însă, țara noastră este depășită de Bulgaria la numărul de victime pe șosele. Aproximativ 20.400 de persoane au murit în accidente rutiere anul trecut în Uniunea Europeană – o scădere mică, de 1% față de 2022.

Dacă anii trecuți scăderea a fost mai mare, Comisia Europeană atrage atenția că trendul este aproape de stagnare, în ciuda eforturilor statelor comunitare de a reduce și mai mult numărul accidentelor.

Țara cu cele mai sigure drumuri este Suedia, unde s-a înregistrat o rată a deceselor de 22 de morți la milionul de locuitori. Urmează Danemarca, unde avem o rată de 27 la milionul de locuitori. Liderul negativ european este acum Bulgaria, cu 82 de decese la milionul de persoane, urmată de România, cu 81.

Comisia Europeană atrage atenția și asupra unui alt aspect: pe măsură ce crește numărul bicicliștilor, se înmulțește și numărul cicliștilor uciși pe drumurile statelor comunitare. În 2022, numărul acesta a depășit 2.000. Cauzele principale țin de lipsa pistelor pentru cicliști și comportamentul nesigur din partea tuturor utilizatorilor drumurilor, cum ar fi viteza, distragerea atenției sau consumul de alcool sau droguri.

Uniunea Europeană și-a propus reducerea la jumătate a numărului de decese rutiere până în 2030.

A consemnat Isabela Stama Ioan, Radio Oltenia Craiova.

Sursă foto: arhicvă – Eadio Oltenia Craiova.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON