Connect with us

National

România se apropie de 4.000 de cazuri zilnice de coronavirus

Published

on

România se apropie de 4.000 de cazuri zilnice de coronavirus. Astăzi au fost anunțate 3929 de infectări, din peste 47.000 de teste, acesta fiind cel mai mare număr de îmbolnăviri din ultimele cinci luni.

Cele mai multe cazuri sunt la București, urmat de județele Suceava și Timiș, cu 167. Județul Satu Mare are cea mai mare rată de infectare din țară 2,61, iar media națională este de 1,19 la mia de locuitori. Au fost înregistrate și 96 de decese asociate, iar la terapie intensivă sunt 675 de pacienți, cu mai bine de 40 mai mulți decât ieri. 

În acest context, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anticovid 19 a atras atenția că varianta Delta a coronavirusului a devenit dominantă și în România și că este mult mai contagioasă.

Dacă în aproape două luni, spune Valeriu Gheorghiță, un caz de infectare cu tulpina Alpha, apărută în Marea Britanie, poate genera 256 de noi îmbolnăviri, un caz pozitiv depistat cu varianta Delta, apărută în India, poate duce la peste 390 de mii de noi infectări.

Valeriu Gheorghiță a insistat și pe importanța vaccinării ca singura metodă de a preveni formele grave de covid-19

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: