Connect with us

National

România se confruntă cu două noi probleme – infectarea simultană cu covid şi gripă, dar şi apariţia unei noi tulpini de Sars Cov 2

Published

on

Sistemul sanitar din România se confruntă cu două noi probleme – infectarea simultană cu covid şi gripă, dar şi apariţia unei noi tulpini de Sars Cov 2. Numărul infectărilor cu coronavirus este în creştere – au fost raportate peste 4 mii 100 săptămâna trecută, iar la Institutul Matei Balş din Capitală au fost confirmate şi primele două cazuri de infectare cu noua tulpină, denumită „kraken”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că noile variante de SARS-CoV-2 sunt mai contagioase, dar NU mai periculoase în ceea ce priveşte formele de boală pe care le dezvoltă pacienţii. Un alt motiv de îngrijorare vine din avertismentul medicilor – au fost confirmate deja mai multe cazuri de dublă-infectare – atât cu virusulul gripal cât şi cu Sars Cov 2, denumită FLURONA.

Astfel de cazuri au fost depistate în Capitală şi în Iaşi. O femeie de 74 de ani, cu mai multe afecţiuni, este prima victimă a combinaţiei dintre cele două virusuri. Directorul medical al Institutului Matei Balş din Capitală, Adrian Marinescu, a explicat, la Radio România Actualităţi, care sunt principalele simptome care ar trebui să îi facă de bolnavi să meargă la medicul de familie:

%d blogeri au apreciat: