Connect with us

Sport

România uimește cu o victorie răsunătoare împotriva Ucrainei

Published

on

Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie spectaculoasă în preliminariile Campionatului European, învingând Ucraina cu scorul de 3-0 pe Allianz Arena din Munchen.

Un început în forță

Echipa lui Edward Iordănescu a început partida cu un pressing avansat, punând rapid presiune pe apărarea ucraineană. Acest joc agresiv a dus la prima mare șansă a meciului, când o pasă greșită a căpitanului Nicolae Stanciu a fost interceptată de ucraineni, dar Mykhailo Mudryk, într-o serie de driblinguri impresionante, a fost blocat în cele din urmă de apărarea tricolorilor.

Controlul posesiei și prima replică românească

Ucraina a dominat posesia în primele minute, însă apărarea României a fost solidă, respingând cu succes șutul periculos al lui Viktor Tsygankov. România a răspuns rapid, Florinel Coman trimițând primul șut pe spațiul porții, dar Andriy Lunin a reținut fără probleme.

Intervenții cheie și un început echilibrat

Andrei Burcă a avut o intervenție crucială în fața atacantului ucrainean Artem Dovbyk, demonstrând o apărare rezistentă. După primul sfert de oră, statisticiile au reflectat dominanța ucraineană în posesie, cu 71%, însă România a avut mai multe șuturi pe poartă.

Un gol spectaculos și noi oportunități

Meciul a cunoscut o schimbare dramatică după o jumătate de oră de joc. Nicolae Stanciu a profitat de o degajare greșită a lui Lunin, înscriind un gol magnific din afara careului, stârnind bucuria suporterilor români. În finalul primei reprize, România a avut două mari ocazii de a-și mări avantajul. Dennis Man a driblat spectaculos pe flancul drept și a trimis un șut care a fost deviat în corner, iar din acea lovitură de colț, Stanciu a lovit bara transversală cu o execuție directă pe poartă.

Dominare românească în repriza a doua

Repriza a doua a început tot sub semnul României. Florinel Coman a avut o șansă bună, dar șutul său a trecut pe lângă poartă. Apărarea tricolorilor a continuat să reziste presiunii venite din partea lui Tsygankov și Mudryk, cu Burcă și Drăgușin în roluri esențiale.

România a dublat scorul în urma unui contraatac rapid orchestrat de Denis Drăguș, Răzvan Marin marcând cu un șut spectaculos de la distanță, care a atins o viteză impresionantă de 100 km/h.

Ucraina îngenuncheată și speranțe pentru viitor

Defensiva Ucrainei a cedat din nou când Drăguș a marcat golul al treilea pentru România, după o pasă excelentă a lui Dennis Man. Ucraina a reușit să creeze prima lor ocazie serioasă de gol abia cu un sfert de oră înainte de final, printr-un șut de la distanță al lui Georgiy Sudakov, dar Florin Niță a intervenit prompt.

Victoria categorică împotriva Ucrainei le dă speranțe mari tricolorilor pentru o calificare în fazele superioare ale grupelor, din care mai fac parte Belgia și Slovacia. Cu o astfel de performanță impresionantă, România a arătat că este pregătită să facă față celor mai dificile provocări pe drumul spre Euro 2024.

Rezultate detaliate:

  • România 3-0 Ucraina
    • Marcatori: Stanciu (30’), Marin (60’), Drăguș (75’)
    • Locație: Allianz Arena, Munchen
    • Posesie: Ucraina 71%, România 29%
    • Șuturi pe poartă: România 6, Ucraina 1

Sursa text: Romania’s impressive win at Allianz Arena.

Sursă foto: https://www.facebook.com/EURO2024