Connect with us

Fapt divers

Românii au vorbit la telefon 36 de miliarde de minute, în primul semestru din 2016

Published

on

Un raport al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) scoate la iveală faptul că românii au vorbit la telefon cu 4% mai mult în primul semestru al anului 2016, decât au făcut-o în aceeași perioadă a anului 2015, iar numărul utilizatorilor activi de telefonie mobilă a rămas același (22,6 milioane).

În medie, un utilizator român vorbește la telefonul mobil 4 ore și 21 de minute într-o lună, cu 8 minute mai mult decât media înregistrată în primul semestru al anului 2015. Serviciile de voce sunt folosite în principal, de persoane fizice care dețin un abonament,  în timp ce utilizatorii de cartele preplătite realizează, în medie, lunar, mai puțin trafic de date, 3 ore și 26 de minute.

Ca durată, un apel efectuat de pe un telefon mobil, a durat, în medie, în primele șase luni din 2016, 2 minute și 40 de secunde.

În ceea ce privește mesajele SMS, pentru prima dată în România, numărul acestora înregistrează o scădere. În primul semestru din 2016 au fost trimise peste 9,5 miliarde de mesaje, ceea ce înseamnă o scădere cu 6%, comparativ cu aceeași perioadă din 2015.

În medie, un român a trimis 69 de mesaje de tip SMS/lună.

Raportul realizat de ANCOM a fost întocmit pe baza datelor oferite de către furnizorii activi de servicii de comunicații electronice care au desfășurat activități comerciale, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2016.

În Europa Centrală și de Est se preconizează o creștere a traficului de date mobile până în anul 2020, de aproximativ 9 ori,  ceea ce reprezintă o creștere de două ori mai rapidă decât creșterea traficului de date fixe.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: