Connect with us

National

Românii din străinătate votează deja pentru turul al doilea (audio)

Published

on

Este prima zi din cele trei pe care românii din străinătate le au la dispoziţie pentru a vota pentru alegerea preşedintelui României. Peste 40.000 de compatrioţi au votat deja pe liste suplimentare, iar 17 500 au votat prin corespondenţă. Până la această oră prezenţa la vot a românilor din străinătate este comparabilă cu cea din turul întâi de scrutin. În Spania, ţară în care există una din cele mai numeroase comunităţi de români, sunt acum 143 de secţii de votare. Annamaria Damian transmite de la Madrid:

Cele 835 de secţii de votare instalate în întreaga lume pentru ca românii din străinătate să îşi poată exprima opţiunea pentru preşedintele României sunt deschise astăzi între orele locale 12.00 şi 21.00, iar mâine şi poimâine între orele locale 7.00 şi 21.00, cu posibilitatea prelungirii programului.

În ţară este ultima zi de campanie electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Pentru cea mai înaltă funcţie în stat concurează actualul preşedinte Klaus Iohannis, care este sprijinit de Partidul Naţional Liberal şi preşedintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă. Cetăţenii români cu drept de vot care se află în ţară vor putea vota  duminică; secţiile de vot se vor deschide la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: