Connect with us

Sport

Rugby CM 2015 – Franța face schimbări majore în XV-le de start

Partida dintre Franta si România se va disputa maine, 23 septembrie. „Stejarii” stabilesc două noi recorduri!

Published

on

Franța se va prezenta cu o echipă complet remaniată la meciul cu România, programat maine, 23 septembrie, pe Stadionul Olimpic din Londra, în cadrul Grupei D a Cupei Mondiale de rugby 2015, selecționerul Philippe Saint-Andre anunțând 13 schimbări în XV-le, comparativ cu partida de debut împotriva Italiei (32-10).

Doar doi jucători care au evoluat sâmbătă, pe Twickenham împotriva naționalei „Azzurra”, vor fi prezenți pe teren și la meciul cu România: centrul Louis Picamoles și aripa Noa Nakaitachi.

Mihai Macovei va conduce un prim „XV” al României care va avea la ora meciului o medie de 29 de ani şi 134 de zile, aceasta fiind cea mai experimentată echipă a României care a jucat vreodată la Cupa Mondială.

De asemenea, prima echipă a României adună 684 de selecţii, un nou record şi din acest punct de vedere. Echipa de la meciul cu Franţa are cu 37 selecţii mai mult decât cea mai experimentată formulă din acest punct de vedere care a jucat la o Cupă Mondială: 647 de selecţii la partida România – Scoţia (scor 24-34), desfăşurată tot la Cupa Mondială din 2011. Doar în două ocazii, România a aliniat la start o echipă cu mai multe selecţii, în jocurile test cu Japonia (scor 13-18, disputată în 2014 – 720 de selecţii) şi cu Spania (35-9, disputată în acest an – 687 selecţii).

România debuteaza maine, 23 septembrie, cu Franţa, in meciul programat la ora 22:00.

%d blogeri au apreciat: